Twitter stond weer eens in brand. Gister deelden freelancers alle dingen die opdrachtgevers over ze uitstorten. Dingen die je nooit #tegendebakker zou zeggen. Zoals ‘bak eerst effe een paar broden, kies ik daarna de beste bakker.’ Of: ‘ik heb geen geld maar zal op Facebook zeggen hoe lekker je croissants zijn.’

Boehoe.

Soms wacht je als freelancer lang op je geld, ja. Een ander keer gaat de hele bestelling niet door terwijl je klauwen al in het deeg zitten. Dan weer heb je te maken met iemand die het ambacht zelf ook aardig denkt te beheersen. Het lijkt potdomme wel een aflevering Heel Holland Bakt.

En dat is oké. Want er zijn andersom ook heel wat dingen die een bakker niet tegen z’n klanten zegt. Zoals:

  • Je krijgt je Tijgerwit vóór 23:59.
  • Morgen ben ik open vanaf 10 uur. Nee, wacht — 11 uur. Denk ik.
  • Sorry, ik zit zelf even te bakken onder een parasolletje in Zuid-Spanje.
  • Ik moet toch nog wat langer kneden.
  • Ja, je vroeg om maanzaadjes, maar chia is het dus he-le-maal.

Nee, we hebben het allemaal zo verkeerd nog niet. Dus: hop die keuken weer in. Om met Martine Bijl te spreken:

1*6E8tWOchuOou1qnpu7G7ZA