mei 3, 2020Geen reacties

doorbijten

Na vijf maanden te horen dat ik “nog even moet doorbijten,” krijg ik vier porseleinen tanden. Intussen ben ik zeseneenhalfduizend euro verder aan tandartsbehandelingen en in staat om elke ziel met een woordgrap zelf te laten ervaren wat voor een zure appel het is geweest.

Read more

november 8, 2019Geen reacties

#testzondertanden9: poffertjes

Na de noodtandarts, bezoek ik mijn eigen tandarts, gevolgd door de endodontoloog. Dat is niet alleen een specialist waarvoor je eerst naar de logopedist moet, óók is het een tandarts gespecialiseerd in wortelkanaalbehandelingen. Die behandelingen lijken niet gelukkig niet nodig. Eerst moeten wortel en weefsel genezen van de klap. Vooralsnog goed nieuws, dat ik wil vieren met een verschijning in de openbare ruimte. Omdat eten nog complexer is dan het uitspreken van 'endodontoloog' valt de keuze op poffertjes in het Kralingse bos. We rijden ernaartoe in de stromende regen. "It's raining blow job steels" vertaalt mijn vriend graag. Eerst moeten die tanden aanhechten. De poffertjes smaken veelbelovend.

november 8, 2019Geen reacties

#testzondertanden8: morfine

Om de eerste tijd thuis door te komen, heeft de chirurg zes morfinepillen voorgeschreven. "Niet meer, want het is verslavend, haha". Later valt er weinig meer te lachen. Mijn arm brandt, van schouder tot vingertop.

Mijn vriend zet verschillende wekkers. Zo laat ibuprofen, dan twee paracetamol, om die tijd weer morfine. Ik denk aan de film Saw en wil zelf een zaag in mijn arm zetten om de horror te stoppen.

Net als ik denk de patiënt te zijn met het placebomedicijn, neemt de pijn af. Het is zo verlichtend dat ik ineens begrijp wat de chirurg bedoelt.

Misschien dan toch mijn andere elleboog ook aan de tramrails offeren.

november 1, 2019Geen reacties

#testzondertanden6: zussensoep

Toepasselijk genoeg heet de kno-arts dokter Hoofd. Volgens de man geneest mijn eigen gelaat vanzelf. Nou ja, de neus dan. De tanden zijn weer een ander verhaal. Goed nieuws om mee thuis te komen, uiteraard voor de zoveelste kom soep. Intussen lijken alle soepen op elkaar. Alsof het een grote groentemelange is, wat soep ook eigenlijk is. Mijn zus brengt afwisseling door zelfgemaakte pindasoep voor te schotelen. Er zit sambal in. Ineens lijk ik weer wat te proeven. Het is heerlijk. En ook niet onbelangrijk volgens mijn vriend; "de pindasoep smaakt niet hetzelfde als een bak satésaus". Twee tevreden hoofden.

oktober 30, 2019Geen reacties

#testzondertanden5: rodebietsap van Fruity King

Operatie haar wassen is geslaagd. Vriendin Lennie heeft mijn rug tegen de badkuip geschoven en daarna m'n hoofd achterover gehangen. Verder heeft ze een gat in een vuilniszak geknipt en met dit festivaltenue mijn haren gezeept. Het gips is goddank nog droog. Daarna meteen gedaan alsof ik in een salon zat en mijn haren laten föhnen. Ik voel me al iets minder het lokale entertainment voor Halloween. Tot slot geproost met een bloederig sapje van Fruity King. Vier hoopvolle sterren.

oktober 29, 20191 reactie

#testzondertanden 4: paracetamol van Albert Heijn

Soms word ik emotioneel als mijn vriend zo lief mijn broek bij me aandoet. Dan weer moet ik huilen dát hij mijn broek bij me moet aandoen. De verdovende middelen van Albert Heijn zijn in elk geval een oplossing. Zeker als je er twee tegelijk neemt, valt het allemaal wel weer mee.

oktober 28, 2019Geen reacties

#testzondertanden3: chocolademousse van Nonna Pepa

"Het tweede fucking toetje dat ik niet kan eten" moet volgens mijn vriend de titel zijn voor deze review. Gelukkig blijkt de stevige mousse van Nonna Pepa wel degelijk eetbaar. Vooral de techniek telt hierbij. Als je de mousse op een theelepel schept en daarna afveegt aan je tong smelt alles vanzelf. Een troostrijk toetje, zeker na een halfgelukte poging om samen mijn haar te wassen zonder gips nat te maken. Drieënhalve ster.

oktober 27, 2019Geen reacties

#testzondertanden2: tiramisu van Nonna Pepa

Dit klinkt als het beste product dat je zonder voortanden kunt inhaleren. Toch is de tiramisu van Nonna Pepa opvallend vast van structuur en daardoor ongeschikt. Het enige dat je te doen staat is het dessert afstaan aan je ziekenbezoek. Geen sterren dit keer, maar drie steken van jaloezie.

oktober 27, 2019Geen reacties

#testzondertanden1: Indiase soep Uit de Keuken van Maass

Na een fietsongeluk zit ik thuis met een gebroken elleboog, neus en een gebrek aan voortanden. Genoeg tijd om vloeibaar voedsel te reviewen. De Indiase soep Uit de keuken van Maass is verrassend smaakvol na 20 uur alleen vla en sap te slurpen. Zo smaakvol dat ik 'm ook voor de tweede avond bestel. Vier uit vijf sterren.

juli 19, 2019Geen reacties

gedachten tijdens een ontspanningsmassage

Zeven kilometer door Rotterdam racen in twintig minuten; waarom heb ik vanavond een massage gepland?

Read more